Är du nyfiken på rallylydnad? Oavsett om du är helt nybörjare eller redan har provat på och kommit igång inom denna populära sport så är detta kursen för dig!

En enkel beskrivning av rallylydnad är att det är en blandning av lydnad, agility och freestyle där man lägger stor vikt på samarbete och glädje. Via träningen ger rallylydnaden dig och din hund en bättre kontakt och du får en hund som är lydig, följsam och samarbetsvillig. Det är en perfekt aktivitet för den vanliga familjehunden eller den tävlingssugna. Då rallylydnad inte är fysiskt krävande passar det både för äldre hundar och förare, men det är även en bra träningsform för unghunden då man lär in lydnaden på ett lekfullt och roligt sätt.

Sporten bygger på att hund och förare genomför en bana med 12-20 moment beroende på svårighetsgrad. Varje moment illustreras av en skylt som med text och bild beskriver hur övningen ska utföras. På denna kurs går vi igenom alla skyltar i nybörjarklass, vi tränar dom en och en och du som förare får tips och idéer om hur de olika momenten kan läras in. Vi kommer även att gå igenom vilka regler som gäller i rallylydnad. I slutet av kursen sätter vi ihop allt till en avslutningsbana. Din hund bör innan kursstart förstå sitt, ligg, kunna gå i koppel och ha fyllt 9 månader.

Mål med kursen:

  • Ägaren ska kunna samtliga skyltar som ingår i rallylydnad nybörjare.
  • Ägaren ska ha kunskapen att fortsätta träna sin hund i de olika momenten på egen hand efter avlutad kurs.
  • Hunden kan de grundfärdigheter som behövs för att klara alla moment i rallylydnad nybörjare.
  • Hunden kan tillsammans med ägaren utföra alla de moment som ingår i rallylydnad nybörjare.

Krav: Hunden ska vara vaccinerad och vid första kurstillfälle ska vaccinationsintyg medtas.