Lite om mig som driver Erestams hundskola

Jag har alltid varit intresserad av djur. Uppväxt med hund, katt, kaniner, får och höns. Höll även till mycket i stallet och gick på ridskola. Jag älskade att träna djuren redan sen barnsben. Våra familjehundar ville jag alltid lära nya trix och kaninerna hopptävlade jag med. När jag var på kurs för första gången när jag var liten ca 8 år blev jag själv fast för hundträning på riktigt och sa till min mamma "Det där vill jag göra! Jag vill bli hundinstruktör". Sedan dess har jag varit övertygad om att det är detta jag vill hålla på med.

Men trots mitt hundintresse fick jag inte någon hund när jag bodde hemma utan fick nöja mig med mina kaniner till dess att jag flyttade hemifrån. Jag blev direkt en klickernörd med första hunden. Gick sen mina hundutbildningar via Hundstyrkan då de fortfarande var aktuella i Örebro. De utbildningar jag gick var, instruktör vardagslydnad, lydnad, spår, sök och problemhundsutredare. Men ett ljus verkligen gick upp för mig var när vi läste beteendevetenskap vilket jag fick läsa när jag utbildade mig till arbetsterapeut. Då var det som att allt klarnade och jag började läsa vetenskapliga artiklar om inlärning och beteenden som besatt. Det var så intressant och jag märkte en stor förbättring och effektivisering i min hundträning. År 2017 gick jag en utbildning till "PT för hund" hos Agardhs hundsport och är nu certifierad PT för hund.

bechip fixed

Har även haft det stora nöjet att arbeta med en av mina hundar inom vården, Chippen som jag också gjorde min första hundtävling med. Samt att jag arbetat med hästar som haft problembeteenden som ställer till det för ägaren på olika sätt.

Mina hundar

rolle fixed

Rolle

Han är en perro de agua espanol som jag och min sambo haft sedan valp. Har för avsikt att börja tävla i rallylydnad nybörjare, lydnad och bruks. Har även som målsättning att arbeta med honom i vården.

Ålder: 2015-01-25

Aktiviteter vi utför: Rallylydnad, lydnad och spår.

Tävling: Inga.

Favoritaktivitet: Massor av bus.

Favoritleksak: Boll.

Änglar

Gizmo

Samojedhund från en kennel på Öland. Fick efter några omplaceringar komma till oss hösten 2010.

Ålder: 2006-01-30 - 2016-02-07

Aktiviteter vi utför: Drag, Vardagslydnad, Rallylydnad och är tidigare utställd (dock inte hos oss).

Favoritaktivitet: Att få dra barn i pulka på vintern.

Favoritleksak: Bandyboll.

Chippen

Han är en kastrerad blandras (Border collie, huskey och schäfer) som jag och min sambo haft sedan valp. Börjat tävla i rallylydnad och ska även fortsätta med lydnadstävlingar. Arbetar med honom inom vården.

Ålder: 2011-06-26 - 2015-03-20

Aktiviteter vi utför: Rallylydnad, Lydnad, Arbete i vården, Agility, Drag, Spår och Sök.

Tävling: Rallylydnad nybörjare och fortsättning.

Favoritaktivitet: Agility.

Favoritleksak: Bollen (allra bäst är en pipande boll).

Chester

Han är en kastrerad blandras (mamma var Border collie, lapsk vallhund och schäfer, pappa var portugisisk vattenhund).

Ålder: 2008-03-08 - 2010-09-21

Aktiviteter vi utför: Lydnad, Freestyle, Agility, Drag, Spår och Sök.

Tävling: Inga.

Favoritaktivitet: Agility.

Favoritleksak: Boll (allra bäst är en pipande boll).